blank blank
Hvordan kontrollere en splash screen
Noen ganger kan det være behov for hva man kaller en "splash screen". Dette er en webside som kommer opp før man kommer til den siden man egentlig skal til. Dette kan det være av forskjellige grunner

En grunn kan være at du vil informere om noe før de tas videre til hovedsiden, en annen grunn kan være at du har flyttet sidene dine, slik at du informerer de om dette, samt at du automatisk redirigerer dem videre. Men så, hvordan kan man gjøre dette? Jeg tenkte å presentere to ulike måter å gjøre dette på, hver med sine positive og negative sider.

Metode 1 : Bruk av <meta> tags
Ved å legge følgende kode inn i <HEAD> tag'en, kan du velge selv hvor besøkende skal redirecte's samt hvor lenge en slik splash-screen skal vises:
<META http-equiv="refresh" content="10; URL=http://www.vg.no">

Metode 2 : Bruk av javascript
Ved å legge følgende inn i <BODY> tag'en oppnår du samme effekt som det over :
onload=setTimeout("location.href='http://www.vg.no'",10000)
(I Notes legger du dette f.eks direkte på onLoad eventet på en form, og dropper derfor selvfølgelig onLoad=)

Forskjeller, fordeler og ulemper med metodene
Alle metoder har sine fordeler og ulemper. Begge disse metodene fungerer helt ypperlig, men på to forskjellige måter. Metode1 bruker en teller (content=10) som er i sekunder, og denne telleren begynner å telle med en gang siden starter å lastes. Dette vil si, har du masse innhold på denne siden, så vil kanskje personer som sitter på en treig linje, ikke oppnå den effekten du ønsker, da 10 sekunder kanskje er den tiden siden bruker på å komme opp hos brukeren. Ta derfor i betraktning, innhold, grafikk og linjekapasitet om du velger denne metoden. Metode2 derimot, bruker for det første en teller som er i millisekund, men det som dog er viktigst er at "onLoad" starter idet hele siden er ferdiglastet. Derfor vil effekten av forsinkelsen være lik for alle brukere. Svakheten dog, vil selvfølgelig være at en slik løsning kun fungerer på browsere som har støtter javascript.

Den beste løsningen er derfor en kombinasjon av metodene
For å unngå at personer ikke har browsere som støtter javascript, kan du inkludere begge deler i løsningen din. Sørg da å sette en meta-refresh-verdi som er en del større enn onLoad-refresh-verdien. I tillegg er det viktig at du også tar en liten "backup" for deg selv, og lager en link som brukeren kan klikke på for å komme seg videre uansett om et eller annet ikke skulle fungere.

 


Copyright © 2005 - 2009 BAR Consult AS      |      Rundtjernveien 6, 0672 Oslo - Tlf. 92 49 45 55


Om BAR Consult    Nyheter    Tjenester    Produkter    Tips & Triks    Kontakt oss